بیش از ۸ میلیون دانش آموز از نظر وضعیت روانی غربالگری شده اند
ایسنا/فارس مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزشوپرورش گفت: در سال تحصیلی جاری، بیش از هشت میلیون دانشآموز در قالب طرح ملی «نماد» از نظر وضعیت روانی غربالگری شدهاند و دانشآموزان نیازمند، به مراکز حمایتی ارجاع داده میشوند.
سمیه سادات ابراهیمی امروز، ۲۲ اردیبهشت در حاشیه بازدید از غرفههای دانشآموزی لیگ یاریگران زندگی در اردوگاه شهید دستغیب شیراز اظهار کرد: اجرای برنامه ملی نماد با هدف شناسایی و حمایت از دانشآموزان دارای آسیبهای روانی در حال انجام است و این طرح در پنج مرحله از غربالگری تا ارجاع برای حمایتهای اجتماعی تعریف شده است.
وی تصریح کرد: طرح نماد صرفاً یک برنامه آموزشی نیست، بلکه یکی از تکالیف قانونی مندرج در برنامه هفتم توسعه است و با همکاری ۱۴ دستگاه اجرایی کشور در مدارس اجرا میشود.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش افزود: این برنامه از سال ۱۳۹۴ با هدف پیشگیری، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در دانشآموزان آغاز شده و در سال تحصیلی جاری، بهصورت پایلوت در ۳۲ منطقه کشور و با محوریت دولت چهاردهم توسعه یافته است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه آموزشها در سه سطح دانشآموزان، والدین و فرهنگیان طراحی شده، تأکید کرد: برای اثربخشی بیشتر، نیازمند بازنگری و تحول در شیوههای آموزش هستیم.
وی بیان کرد: مراحل اجرایی طرح شامل غربالگری، انجام مصاحبههای تشخیصی، مداخلات اولیه، مداخلات درمانی و حمایتهای اجتماعی است. پس از غربالگری روانی، دانشآموزانی که نیاز به حمایت دارند، شناسایی و برای دریافت خدمات به مراکز تخصصی ارجاع داده میشوند.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ماهیت پیچیده آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: نمیتوان انتظار توقف کامل این آسیبها را داشت، اما هدف ما کاهش روند آنهاست، چراکه عوامل متعددی در بروز این آسیبها دخیلاند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز