طلاق

طلاق
طلاق درحقیقت یکی از تلخ‌ترین و تأسف آور‌ترین وقایعی است که ممکن است برای زوجین اتفاق بیفتد. افزایش بی‌رویه آمار طلاق در کشورمان، علت‌های مختلفی داشته که معمولاً در ذهن تمامی افراد شکل و شمایل خوشایندی ندارد و همه ما با شنیدن خبر جدایی و طلاق هر زوجی در اطراف خود، شاید این اتفاق را کمی عجیب، ناپسند یا حتی اشتباه متصور شویم.

طلاق آخرین راه!

خوب است بدانید که با این وجود‌‌، گاهی تنها راه‌حل ممکن برای خاتمه دادن به اختلافات، مشکلات و حتی جلوگیری از وقوع بسیاری از مشکلات حادتر و بزرگتر در آینده برای زوجین یا فرزندانشان، طلاق وپایان زندگی مشترک است.

طلاق توافقی چگونه است؟

طلاق توافقی طلاقی است که هر دو طرف با توافق یکدیگر درخواست طلاق میدهند و هر دو رضایت به جدایی از هم را دارند. این در حالی است که در طلاق غیر توافقی یکی از طرفین مصر به جدایی و طرف دیگر ناراضی از این عمل است . از آنجا که طلاق یک ایقاع تشریفاتی است در هر صورت در هر دو نوع از طلاق باید مراحل و تشریفات قانونی طی شود تا حکم طلاق از سوی دادگاه خانواده صادر و صیغه ی طلاق جاری شود . اما در کل طلاق توافقی راحت تر و سریع تر از طلاق غیر توافقی صورت میگیرد . طلاق توافقی به این منزله نیست که بعد از تقاضای طرفین فورا صورت بگیرد زیرا در هر صورت دادگاه خانواده مراحل خود را تا صدور حکم طلاق طی میکند و توافق طرفین تاثیری در طی کردن این روند ندارد . اگر شما و همسرتان برای طلاق توافق دارید باز بهتر است قبل از هر عملی مشاوره طلاق توافقی انجام دهید و سپس درخواست طلاق کنید . برای آگاهی از مراحل طلاق توافقی از طریق تیم حقوقی آوای وکیل مشاوره حقوقی طلاق را انجام دهید تا با کسب اطلاعات از روند دادگاه آگاهانه تر اقدام به طلاق کنید .

معایب و مزایا طلاق از طرف زن

اگر طلاق از طرف زن صورت بگیرد هم میتواند مزایایی به همراه داشته باشد و هم معایبی. در وهله ی اول اگر طلاق از طرف زن مطرح شود و به نتیجه برسد ، مرد ملزم می شود تا تمامی حقوق زن را تمام و کمال بپردازد و طلاق مانعی برای گرفتن حقوق زن اعم از مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت نمی شود. این در حالی است که اگر طلاق از طرف زن نباشد و به صورت توافقی صورت بگیرد ، بخشش مهریه یا نفقه ی ایام زوجیت امری رایج محسوب می شود. معمولا در طلاق توافقی مرد رضایت میدهد در ازای بخشش مهریه به صورت توافقی همسر خود را طلاق دهد.

در مورد معایب طلاق از طرف زن می توان به وقت گیر بودن و نسبتا دشوار بودن آن اشاره کرد. علاوه بر آن دلایلی که برای طلاق مطرح می شود هم باید محکمه پسند باشد و هم باید با مدارک معتبر اثبات گردد ،که این موارد روند گرفتن طلاق را پیچیده و طولانی می کند.

معایب و مزایا طلاق از طرف مرد

از معایب طلاق از طرف مرد میتوان به این نکته اشاره کرد که تمامی حقوق زن باید پرداخت شود و تا سند تادیه ی این حقوق به دادگاه خانواده ارائه نشود ، طلاق صورت نمیگیرد. البته لازم به ذکر است دادگاه با توجه به شرایط مالی مرد در صورتی که برای پرداخت مهریه و سایر دیون به سختی بیوفتد ، پرداخت آن ها را قسط بندی می کند که این نیز در زمره حمایت دادگاه از زوج محسوب می شود. از مزایا طلاق از طرف مرد می توان به این نکته اشاره کرد که به اجازه یا رضایت زوجه نیاز نیست و اراده ی مرد در عمل کفایت می کند. با تمام این تفاسیر ممکن است پرداخت این حقوق برای مرد غیر ممکن باشد که در این صورت توافق میان مرد و زن تنها را پیش رو خواهد. برای مثال موافقت کنند که در ازای اهدا حضانت فرزندان به مادر ، مهریه بخشیده شود. در غیر این صورت اگر طلاق از طرف مرد و به صورت غیر توافقی باشد ، پرداخت دیون مالی ناگریز خواهد بود.

حضانت فرزندان

به موجب قسمتی از ماده ی ۲۹ قانون مدنی :

دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات عقدنامه ازدواج ، تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه زوجه، اطفال و حمل را معین و همچنین اجرت‌المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده (۳۳۶) قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه‌های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می‌کند. همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، ترتیب، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند

به موجب این ماده هنگامی که در مورد حضانت فرزندان میان پدر و مادر نتیجه ای صورت گرفت حکم طلاق صادر می شود.

اگر مدارک ارائه شده قانع کننده نباشد و دادگاه حکم طلاق را صادر نکند زن مجبور به بازگشت به زندگی سابق است و طی کردن روند دوباره برای گرفتن طلاق میتواند به یک عمل طاقت فرسا تبدیل شود . از این رو شما با انجام یک مشاوره حقوقی طلاق و پیش رفتن با یک وکیل مجرب نه تنها میتوانید روند طلاق را سریع تر طی کنید بلکه این روند طاقت فرسا را برای خود بسیار تسهیل میکنید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *